READ - FOLLOW - COMMENTS =)

Tuesday, June 21, 2011

Kenangan Sekolah Rendah !!

 Kepada budak - budak yg lahir pada tahun 70an ,80an ,90 an msti korang ingat kenangan2 mse korang berada di skolah rendah kan...

- Kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau.
(salesman susu pon camtu gak.)

- Kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je.
bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku.

- RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm....(-__-")

- Pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.

- Main lwn pemadam, bg dak laki permainan biasa, kdang2 gurl pon main skali. syg nak guna pemadam utk padam. padahal itu fungsi sbnr, untuk Padam!



- Pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm
ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.

- Cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.

- Bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.

- Time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. 
Ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...

- Main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.

- Jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.

- Takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...

- Balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak.
(Beli se mata2 nak mainan, coklat die x mkn pon.)

- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat TV bole tembak alien tu...

- Siri kartun; Power Rangers, Ultraman, Transformers, Ninja Turtles,
Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg. dan yg pling utama DragonBall (Dari Goku kecik Smpai Tua)

Jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 xsmpt lyn bende2 ni...asyik ngadap TV , Playstation, computer..
Kite akan sentiasa berubah, cume asal-usul kite yg permanent.
huhu ~~

Ni la baru zaman kita kawan2 !!

pas r kt member2 korang....
mesti diorg tersengeh2 bace mende nih.

4 comments:

nadiah_R said...

whahaa.. btul2..

cik sakdi said...

haha darjah 6 beli shaker. pastu kene rembat, hahah

wan nuramira said...

la.... blog cucu nenek upenye......
baguih.baguih..... best blog hang ni....^^

wan nuramira said...

cu.. nek bukan sombong... tapi atok hang la suruh nenek off fb... hurm....

Post a Comment